ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Kυριακή Μιχαλοπούλου - Koλτσάκη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Εισήχθην στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με πανελλήνιες εξετάσεις το 1994 και αποφοίτησα τον Ιούλιο του 2000. Κατόπιν υπηρέτησα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορινού. Παρακολούθησα το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής «Ιατρική Ερευνητική Τεχνολογία» και εκπόνησα διπλωματική εργασία με θέμα: «Επιπτώσεις των σωματιδιακών ρύπων από οχήματα στην υγεία σε χώρους εργασίας»

Το 2004 ξεκίνησα την τετραετή ειδίκευσή μου στην Ιατρική της Εργασίας στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου. 

Ως ειδικευόμενη, είχα ενεργό συμμετοχή στο έργο της πνευμονολογικής, παθολογικής, ορθοπαιδικής, δερματολογικής κλινικής και στα εξωτερικά ιατρεία της ΩΡΛ και οφθαλμολογικής κλινικής. Εκπαιδεύτηκα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου και εκπόνησα διπλωματική εργασία με τίτλο: «Μυοσκελετικές παθήσεις σε εργασίες γραφείου». Ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση σε εργοστασιακούς χώρους και στο ΚΕΠΕΚ Μακεδονίας-Θράκης. Τον Οκτώβριο του 2008 έλαβα την ειδικότητα του Ιατρού Εργασίας. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδίκευσης στη διαχείριση των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στο χώρο εργασίας και στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Από το 2008 παρέχω υπηρεσίες Ειδικού Ιατρού Εργασίας σε βιομηχανίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε κατασκευαστικές εταιρείες, σε επιχειρήσεις διακίνησης και παρασκευής τροφίμων, σε χώρους εκπαίδευσης και σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Συμμετείχα στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας στο ΑΠΘ ως Ειδικός Συνεργάτης και έχω δώσει διαλέξεις με αντικείμενο την Ιατρική Εργασίας σε επιστημονικούς και τεχνικούς φορείς. Μιλάω αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά. Είμαι παντρεμένη με τον Αν. Καθ. ΑΠΘ Γρηγόρη Κολτσάκη και μητέρα τριών παιδιών.